Kazidomi blog

Ontdek alle artikelen van onze blog Kazidomi

Wat is minimalisme?

Kazidomi Welzijn Gepubliceerd op 05/06/2019
Wat is minimalisme?

Ontdek wat minimalisme is en 7 minimalistische acties om dagelijks toe te passen. Wat is het ?Minimalistisch zijn impliceert een vereenvoudigde manier van leven, het is een manier van leven met het minimum.

Het gaat erom dat je de controle over je tijd en geest terugkrijgt, terwijl je je tegelijkertijd ontdoet van onnodige dingen in je huis, maar ook in je hoofd.

Minimalisme is gebaseerd op interactie met anderen, het delen en ervaringen. Tijdmanagement is één van de sleutels tot minimalisme, het gaat erom de tijd zo goed mogelijk te gebruiken en zo passief mogelijk te zijn. De tijd moet daarom worden gebruikt om zichzelf te verbeteren, relaties op te bouwen en projecten te ontwikkelen.

Minimalisme stelt je ook in staat om te leven met het essentiële, dus het zal je veel geld besparen, waardoor de aankoop van onnodige dingen wordt voorkomen.

Minimalisme is een weg naar éénvoud, dus het is een proces dat tijd kost.

Minimalistische acties op dagelijkse basis:  1. Ik weiger alle reclame: van "stop reclame" op mijn brievenbus tot het weigeren van flyers op straat, ik beperk me zoveel mogelijk tot de ontvangst van advertenties die me kunnen dwingen iets te kopen wat ik niet echt nodig heb. Dit zal ook een positief effect hebben op het milieu door het beperken van afval.
  2. Mijn garderobe opruimen: een grote selectie is noodzakelijk! Je kan de kleding die je niet meer draagt weggeven of verkopen. Zo kan je overzichtelijker zien en realiseren wat je in je kast hebt en misschien ontdek je ook nog iets!
  3. Ik gooi mijn oude tijdschriften weg: ja, ja, de tijdschriften die veel te veel plaats innemen in je woonkamer! Je zult ze niet snel weer lezen, dus bespaar ruimte door ze te recyclen of aan je arts of kapper te geven voor hun klanten.
  4. Ik sorteer mijn sieraden: ik verkoop sieraden die ik niet meer draag en die ruimte innemen of ik geef ze weg.

5. Ik gooi mijn lege parfumflessen weg!

6. Ik vervang mijn make-up remover voor éénmalig gebruik door herbruikbaar katoen: iemand koopt gemiddeld 2200 katoenen wegwerpkatoenen schijfjes per jaar, een enorm aantal, vooral omdat de katoenteelt zeer waterintensief is. Dit zal me veel geld besparen!

7. Ik sorteer mijn bibliotheek: ik geef of verkoop de boeken die stoffig worden. Of het nu op een rommelmarkt is of online, er zijn veel manieren om mijn oude boeken te verkopen.

Minimalistisch worden weerhoudt je er niet van om een aantal dingen te bezitten, op voorwaarde dat deze dingen je echt van dienst zijn en je gelukkig maken.

Wie zijn wij?

Kazidomi is een e-commerce die lage prijzen aanbiedt voor meer dan 4000 gezonde producten

Nieuwsbrief

Ontvang exclusieve nieuws en aanbiedingen van Kazidomi!

Selecteer een taal of een land
Mes listes de souhait
Winkelmand